flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адміністративний позов про уточнення списків виборців(приклад заяви)

12 червня 2013, 11:30

Адміністративний позов про уточнення списків виборців (приклад заяви)

24 жовтня 2012, 18:01

 Приморський районний суд м. Одеси

65110, вул. Балківська, 33

 

Позивач:       громадянин України, ________________________________

___________________________________________________,

 

який мешкає за адресою: 65____, м. Одеса, (про)вул.____________ ________________________________, буд. ______, кв. _____,

засоби зв’язку (тел.) __________________

 

Відповідач:  Дільнична виборча комісія № 511_______ по одномандатному виборчому округу № 135 по виборам народних депутатів України, розташована за адресою: 65____, м. Одеса, (про)вул. ____________________________________

засоби зв’язку (тел.): ___________________

 

Третя особа: Орган ведення Державного реєстру виборців – Відділ ведення ДРВ Приморської районної адміністрації Одеської міської ради

65039, м. Одеса, вул. Канатна, 134, телефони: (048) 776-04-01, (0482) 39-21-45, 39-21-46, 39-21-60

 

 

Адміністративний позов

про уточнення списків виборців

 

„____” жовтня 2012 року, я, __________________________________________________ (П.І.П.), маючи намір реалізувати своє виборче право на виборах народних депутатів України, звернув(ла)ся до дільничної виборчої комісії № 511_____ по одномандатному виборчому округу № 135 для перевірки моєї наявності у списках виборців. Оскільки я відсутня (ій) в списках виборців, такі дії відповідача порушують мої конституційні права виборця, оскільки згідно зі ст. 70 Конституції України право голосу на виборах і референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років.

Відповідно до частин 10, 11 статті 40 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (10) адміністративний позов про уточнення списку виборців може бути подано до суду в порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України. Суд при розгляді даного адміністративного позову звертається до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо уточнення відомостей про виборця; (11) рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців не пізніш як за п'ять днів до дня голосування подається виборцем до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу, а пізніше цього строку - до дільничної виборчої комісії.

Згідно із частиною 1 статті 42 Закону зміни до уточненого списку виборців вносить голова або заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії на підставі рішення суду та повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців.

У відповідності до частин 1-3 статті 173 КАС України, (1) право звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах або референдумі; (2) адміністративні справи щодо уточнення списку виборців розглядає місцевий загальний суд як адміністративний суд за місцезнаходженням відповідної комісії; (3) позовна заява про уточнення списку виборців подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування. Суд при розгляді даного адміністративного позову звертається до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців із запитом щодо уточнення відомостей про виборця.

На підставі викладеного, керуючись ст. 70 Конституції України, ст. ст. 1, 2, статті 40 Закону України «Про вибори народних депутатів України», ст. ст. 2, 4, 6, 7, 17-20, 104-107, 173 Кодексу адміністративного судочинства України, –

П Р О Ш У          С У Д :

1. Постановити рішення, яким задовольнити мій адміністративний позов та зобов’язати дільничну виборчу комісію № 511____ по одномандатному виборчому округу № 135 уточнити списки виборців та внести мене, ___________________________________________________________________________________________ ___________________________________________, до списку виборців по виборчій дільниці № 511____ одномандатному виборчого округу № 135.

2. Направити ухвалене за результатами розгляду цієї адміністративної справи рішення суду про внесення змін до попереднього списку виборців до відповідного органу ведення Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу.

3. Допустити негайне виконання судового рішення.

 

Додаток: копія позову, копія паспорта громадянина України, ….

 

„____” жовтня 2012 року                                                              __________________________